آخرین مطالب

یادبود روز ملی توسعه

تغییر تاریخ روز ملی توسعه

«روز ملی توسعه» با هدف آگاهی بخشی و ترویج آرمان توسعه خواهی در جامعه ایران و ترغیب اندیشمندان، پژوهشگران و کنشگران ایرانی برای تقویت گفتمان توسعه خواهی، برگزیده و معرفی شده است.

ماموریت «روز ملی توسعه» این است که با پذیرش مردمی و همراهی نخبگان اعلام کند: علی‌رغم همه  موانعی که در مسیر توسعه ایجاد شده است و با وجود همه کوشش­هایی که منجر تخریب منابع طبیعی، انسانی و فکری این جامعه شده است، نور امید به توسعه همچنان در دل این جامعه زنده و روشن است.

در روز ملی توسعه ، به نسل­های آینده این دیار پیام می‌دهیم که هستند کسانی که در آرزوی بهروزی آنان نفس می­کشند، می­اندیشند و با کنشگری راست‌دلانه خویش نهال­ توسعه را آبیاری می­کنند تا به آنان تحویل دهند.

نخستین آئین روز ملی توسعه در تاریخ بیستم دیماه ۱۳۹۷،  که هم زادروز و هم سالگرد قتل امیرکبیر است، از سوی پویش‌فکری توسعه و با همکاری پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس و سازمان میراث فرهنگی کاشان، در محل باغ فین کاشان برگزار شد. با بررسی بیشتر و با تذکر اندیشمندان حوزه توسعه، با استناد به دلایل متعدد دریافتیم که این روز مناسب انتخاب به عنوان «روز ملی توسعه» نیست. در کنار دلایل متعدد، دو مورد از مهم‌ترین آنها چنینند: نخست این‌که فصل خواب زمستان تناسبی با توسعه که ذاتش رویش و تحول است، ندارد؛ و دوم این که قتل امیرکبیر به لحاظ تاریخی نشانه شکست نخستین تلاشهای توسعه خواهانه در ایران است و چنین روزی را نشاید که به عنوان روز ملی توسعه انتخاب شود.

 از این رو پویش فکری توسعه که پیشنهاد دهنده ثبت این نام در تقویم کشوری است  بر آن شد تا تاریخ این روز مهم را تغییر دهد. بر این اساس ، زین پس «روز ملی توسعه» و رویداد انتخاب اندیشمند یا کنشگر برگزیده در حوزه توسعه ایران در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه هر سال برگزار می‌شود. چرا که این روز، میانه فصل جنبش و رویش است و مصادف است با جشن نیمه بهار، که یکی از جشن­های باستانی ایرانیان است و نیز یکی از شش روزی است که به باور ایرانیان باستان، خداوند آفریننده، هستی را آفریده است. پویش فکری توسعه اقدامات اداری در جهت ثبت رسمی این روز در تقویم کشوری را آغاز کرده است. شما نیز با همرسانی این متن و ترویج این رویداد، می‌توانید در فراگیر شدن پویش توسعه در ایران اثر بخش باشید..

پوینده و پاینده باشید

پویش فکری توسعه



اشتراک گذاری پست

دیدگاه (2)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *