پرویز پیران

گفت‌وگوهای توسعه با دکتر پرویز پیران

پرویز پیران

پرویز پیران در سال ۱۳۲۹ در شهر همدان متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در چند مدرسه در همدان، صحنه و کرمانشاه گذراند و در سال ۱۳۴۹ دیپلم ریاضی خود را در شهر همدان اخذ کرد. او در سال ۱۳۵۳ مدرک کارشناسی خود را در رشته جامعه‌شناسی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ملی (شهید بهشتی) اخذ کرده و سپس برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفت و مدارک کارشناسی ارشد و دکترای خود را به ترتیب از دانشگاه‌های مورهد و کانزاس ایالات متحده دریافت نمود. وی به مدت چهار سال به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه تگزاس به تدریس پرداخته است. پرویز پیران همزمان با تحولات انقلاب ایران به وطن بازگشت و به تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشکده‌های هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دانشکده علوم زمین و نیز معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی می‌پردازد.

دکتر پرویز پیران تألیف ۳ کتاب به زبان انگلیسی که توسط سازمان ملل متحد چاپ شده را در کارنامه دارد. همچنین تاکنون از او حدود ۵۰ مقاله به زبان فارسی و ۱۰ مقاله به زبان انگلیسی به چاپ رسیده‌است. وی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، مشاور ارشد سازمان ملل متحد، عضو هیئت علمی آکادمی سوئیس برای توسعه، و همچنین عضو هیئت مشاوران علمی فصلنامه «کودکان، جوانان و محیط زیست» دانشگاه کلرادو ایالات متحده آمریکا می‌باشد.

مقالات:

سیاست اجتماعی، توسعۀ اجتماعی و ضرورت آن در ایران (نقد و بررسی سند کپنهاگ)

فقر و جنبش‌های اجتماعی در ایران

شورا در ایران: نگاهی آسیب شناسانه

کار پایۀ مفهومی و مفهوم سازی سرمایۀ اجتماعی

نگاهی به تحولات پایان قرن بیستم

جهانی سازی و توسعۀ اجتماعی

فساد و نوکیسگی

نظریه راهبرد و سیاست سرزمینی جامعۀ ایران

 

مصاحبه ها:

بورژوازی ملی و هویت ایرانی

جنبش اجتماعی در ایران

خروج از چنبره تاریخی مشارکت گریزی ایرانیان

هویت ملی جامعۀ ایران

دبیر علمی: محسن رنانی
مدیر اجرایی گفتگوهای توسعه: 
مانی کلانی
مدیر تیم بازخوانی پرویز پیران: 
وجیهه جلائیان

اعضای تیم بازخوانی:
وجیهه جلائیان
محمدحسن مصطفوی
مانی کلانی
نریمان محمدی
نیما بردیافر
مهری شاهزیدی

پاییز ۱۳۹۷

  • اولین نشست از دور هشتم گفتگوهای توسعه با دکتر پرویز پیران، به تاریخ دوشنبه ۲۹ بهمن ماه، در پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، برگزار گردید.

    متن “روایت پرویز از مسئله توسعه در ایران” که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت با مدیریت دکتر وجیهه جلائیان و نگارش مشترک ایشان با دکتر نریمان محمدی و مشارکت سایر اعضای تیم بازخوانی(دکتر محمد‌حسن مصطفوی، خانم مهری شاه‌زیدی و آقایان امیر‌حسین جدیدی و نیما بردیافر) تهیه شده است. ویراستاری علمی این روایت نیز توسط آقای مانی کلانی انجام گردید.

    در آینده نیز جلسات گفت‌و‌گو پیرامون جنبه‌های نظری و کاربردی متن روایت با حضور ناقدان برگزار خواهد شد و پس از تبیین علل و عوامل توسعه‌نیافتگی، ازخلال استخراج راهبردهای توسعه‌ای اندیشه دکتر پیران، تلاش می شود تا پروژه‌ هایی اجرایی و در همکاری مشترک با ایشان آغاز شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *